Het groot dictee der……… 1


dictee

Drie lettergrepen is nog wat te veel, maar er blijven gelukkig nog genoeg woorden over die ik wel kan oefenen. Juist omdat de wagen van mijn ouders niet om over naar huis te schrijven is, was mijn eerste woord, juist ja…..

“atto”. Ik was namelijk nogal onder de indruk van de grote witte Dodge van de buurvrouw. En omdat ik dol ben op mijn moeder, was een tweede woordje dat ik me snel eigen maakte….”papa”. Het voordeel van dit woord is dat ik dit ook tegen mijn vader kan gebruiken.

Al snel volgde diverse dierengeluidjes, waarbij ik de kraaien in de bomen in de achtertuin toch het meest inspirerende geluid vind maken. Sindsdien hoor ik dieren met twee vleugels en een snavel alleen nog maar “rau rau” roepen……


One thought on “Het groot dictee der………

Comments are closed.