Vulkaaneiland


Beste lezer,

Het voorjaar van 2019 was een voorjaar van grote veranderingen. Mijn ouders, nog bijkomend van een grote verhuisteleurstelling, hadden een mooi huis te koop zien staan. Het leek een lot uit duizenden en omdat ze al zo vaak mis gegrepen hadden op de overspannen woningmarkt, waren ze redelijk verwachtingsloos het proces van interesse tonen en bieden ingegaan. Totdat uiteindelijk leidde tot een koopovereenkomst! Een droom die langzaamaan los was gelaten werd nu toch werkelijkheid.

Daarnaast had mijn vader vorig jaar een baan dichter bij huis gezocht en gevonden, maar die bleek een grote vergissing. Hij kwam elke maand chagrijniger thuis. Totdat hij tot het inzicht kwam dat handelen vereist was en hij begin dit jaar liet weten zijn arbeidscontract voortijdig te willen beƫindigen.

Maar ja, er was nu wel een huis gekocht…….gelukkig duurde het niet lang of hij had weer iets nieuws gevonden, verder weg dat wel, maar wel iets waarvan hij zeker wist dat hij het er naar zijn zin zou hebben.

Al jaren droomden ze ook van een vakantie naar La Palma, dat prachtige eiland in de Atlantische Oceaan, waar het weer altijd aangenaam was, waar je prachtig kon wandelen en, mits je aan de goede kant van het eiland zat, van de zon en de zee kon genieten. Met beloftes over het bedwingen van vulkanen hebben ze mij weten te verleiden mee te gaan.

Op vrijdagmiddag vertrokken we naar Schiphol en ‘s avonds om 21:00 zaten we aan het avondeten in Los Llanos de Aridane. Mijn ouders nog een beetje beduusd van hun geslaagde slag op de huizenmarkt hebben we een heerlijke week vol wandelen, zwemmen en snorkelen gehad. Na 8 dagen weer op weg naar huis met een volgende missie: eigen huis in de verkoop zetten…..