Het land van Simba, Lana, Timon & Pumba


Beste lezer,

Het was even stil, er was even geen communicatie tussen ons. Mijn welgemeende excuses, het ligt niet aan u, de lezer, maar het komt door een vrij traumatisch ervaring die ik heb moeten ondergaan. We zijn namelijk begin dit jaar verhuisd……en niet verhuisd als in verhuisd naar een ander huis in een andere wijk…nee….we zijn verhuisd naar een andere stad……een half uur rijden van de stad waar ik woonde.

Ze hebben mij omgekocht met een oude tweedehands meuk spelcomputer en mijn zusje met een Russische dwerghamster. Mijn zusje dolblij, volgens haar gingen we van een huis van 2 verdiepingen naar een huis met 4 verdiepingen. Maar ik ben, ondanks de spelcomputer, diep bedroefd geweest. Weg van mijn vrienden, weg van mijn fijne school, weg uit die voor mij vertrouwde buurt

En dus heb ik de afgelopen maanden gerouwd en geprobeerd nieuwe vrienden in mijn nieuwe stad te maken.

Ik was overigens niet de enige die rouwde, ook mijn ouders rouwden. Ook zij hadden moeite die fijne stad en die geweldige ouders van mijn vriendjes achter te laten. Maar het stomme was dat ze een huis hebben gekocht wat ze eigenlijk geen fijn huis vonden. De sukkels……! Ik weet niet wat ze heeft bezield, maar ze hebben dus het verkeerde huis gekocht, hetgeen betekent dat we nota bene binnenkort nog een keer moeten gaan verhuizen!

En omdat ze er zo van baalden, hadden ze een troostreisje voor de zomervakantie geboekt. Een drie weken durende road trip door Zuid Afrika en vooruit, 1 nachtje Swaziland! Wat hebben we veel dieren gezien en leuke dingen gedaan. Ik noem even het lopen door het bush veld, het gebruiken van een waterglijbaan die in Europa echt niet zou kunnen, maar die wel echt leuk was en in warm water bronnen eindigde! Een oude grot, waar de schedel van de oudste inwoners van Afrika gevonden is, de Australopithecus africanus , de zip-line in Magoebaskloof, de mooie waterval daar in de buurt. Op safari door het Kruegerpark, naar Swaziland waar we op 3 meter van het wandelpad een grote krokodil tegenkwamen, ST. Lucia, waar ‘s avonds nijlpaarden de tuintjes grasmaaieren en waar het heerlijk weer is en we heerlijk in de golven hebben gespeeld.

De wandeling door het Mangrovebos, de zee en het zwembad bij ons huisje in Umdloti, het zee-aquarium in Durban, de wandelingen door de bergen in Drakensbergen, waar we zelfs konden paard rijden om bovenaan de bergen naar de zonsondergang te kijken en naar 800 jaar oude grottekeningen hebben gekeken.

Mijn hoogtepunt was toch wel de safari in het Kruegerpark. Fantastisch veel dieren hebben we daar gezien. En het vuurtje stoken met papa en mama. Samen met hun heb ik in de Drakensbergen vanwege de koude avonden en nachten heel snel geleerd hoe je met een paar velletjes papier en een paar lucifers een goed vuur moet maken.