De baas van Nederland


Beste lezer,

Zo ga je nietsvermoedend met je vader op de fiets om samen een broodjeszaak te checken. Na een heerlijke lunch fiets je terug naar huis en begin je een gesprekje over de koning, toch de baas van Nederland. Dan wijst papa op eens naar een man in de menigte. “Daar is de echte baas van Nederland”.

>

We stappen af, zetten onze fiets neer en lopen op hem af. Papa vraagt of ik met hem op de foto mag. Hij vraagt hoe ik heet en als ik mijn naam noem, vraagt hij zich af of ik dan ook president van De Nederlandsche Bank wil worden. Geen flauw idee wat dat is, maar ik knik maar van ja. Ik zeg dat ik hem wel eens heb gezien op het Jeugdjournaal. Mark geeft aan dat hij dan vaak zwaait naar de kinderen thuis.

We nemen afscheid en lopen weer naar onze fietsen terug. Daar worden we nog aangesproken door een journalist van de Gelderlander. Die wilde weten waar ik het met Mark Rutte over heb gehad. Hij schrijft druk mijn verhaal op en zegt dat ik wellicht in de krant kom.

Mijn dag kan niet meer stuk!