Een vrouw kent precies ZIJN zwakke plekken 1


IMG_1898

Beste lezer,

Hier even geen berichtje van de auteur die je gewend bent hier te lezen, maar van zijn zusje.

Het wordt namelijk de hoogste tijd dat ook ik eens het woord tot u richt, mijn broer heeft dat namelijk al die jaren gedaan en zelfs dingen over mij geroepen die enigszins bezijdens de werkelijkheid zijn.

Wist u namelijk dat hij niet zo’n held is als hij beweert. Ik weet nog goed dat onze papa vorige zomer thuis kwam met een zogenaamde aanhangfiets, zo’n fiets die je achter een volwassen fiets kunt haken. Nou, die bange schijterd vond het maar niets en sloeg elk voorstel tot een gezamenlijk fietstochtje beleefd, doch resoluut af.

Wij vrouwen kennen de zwakke plekken van mannen en ik moest er dus aan te pas komen om mijn vader in zijn oor te fluisteren dat het reisdoel van de fietstocht de Italiaanse ijssalon zou moeten zijn. In 1 minuutje was het gepiept.

Zo ging het ook met leren fietsen. Na wat stuntelige pogingen met zijwieltjes, die regelmatig verkeerd afliepen, omdat alle stoepjes hier schots en scheef staan (nee, dit is geen keurig aangeharkt nieuwbouwwijkje -;) bleef de nieuwe “vuurfiets” die mijn ouders voor zijn 4e verjaardag hadden gekocht ongebruikt in de tuin staan. Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat mijn vader de fiets ook niet helemaal in het standje “leren-fietsen” had ingesteld en de vaardigheden van een 4-jarige ruimschoots overschatte.

Maar jongens he, willen toch altijd graag laten zien dat ze de grootste hebben…..dus toen vriendje Faber op eens bleek te kunnen fietsen en nog wel zonder zijwieltjes, tja…..toen kon mijn broer natuurlijk niet achterblijven! Binnen de kortste keren had hij het trucje door.

Maar ook mijn vader heb ik zo ver gekregen dat hij precies dat gedaan heeft waarvan hij jaren had geroepen nooit te zullen doen: een huisje huren op een Landal Greenpark. Hij vond het echt de overtreffende trap van burgerlijkheid en truttigheid. Maar na een semi-mislukte zomervakantie gecombineerd met regenachtig winterweer hoefde ik alleen maar te beloven voortaan ‘s nachts door te slapen om hem zover te krijgen dat mijn broer en ik 5 dagen lang in de kinderhemel mochten verblijven…..binnenspeeltuinen, zwembaden, andere kinderen, ongelimiteerd ongezonde dingen eten, het was er allemaal.

En mijn vader? Die kon zich er tenminste op beroepen dat niet hij, maar goede vrienden er graag naar toe wilden en hadden geboekt. Zo kon ook hij toch ook nog zijn eigen gezicht redden. Ja, wij vrouwen weten wel hoe mannen in elkaar steken.


One thought on “Een vrouw kent precies ZIJN zwakke plekken

  • tante marjon

    Leuk verhaaltje, tja Landal, kan ik me helemaal in schikken…….alleen alle clich├ęs zijn waar.

Comments are closed.