De voetballende papegaai


AFC-Ajax-Logo-150x150Beste lezer

Je hebt me even een paar maanden moeten missen, maar hier ben ik weer. Ik was er namelijk een paar weken van tussen, op trainingskamp……in de Amsterdamse Bijlmer.!

Tijdens een van de trainingen met mijn papa in het park ben ik gadeslagen door een man in een regenjas…..een echte scout uit Amsterdam. Hij was onder de indruk van mijn balvaardigheid en nodigde me uit voor een trainingssessie bij de jeugdopleiding van Ajax

Naast lekker voetballen bij de Ajax Z-tjes (dit jaar met overmacht landskampioen geworden) leer je ook veel nieuwe woorden als je met je Amsterdamse vriendjes optrekt. Zo breidde ik mijn woordenschat de afgelopen weken goed uit. “tikkie breed”, “schwalbe”, “totaalvoetbal”, stuk voor stuk toegevoegd aan mijn vocabulaire. Dat was sowieso al aardig op peil met woorden als “indedaad”, “das goed idee”, “voetbaben”, “tojen bouen””, “bijbaan”, “duifvofel”, “saan”, “oom Njan”, “bus boven”, etc.

En beste lezer, ook in het kinderasiel ben ik gepromoveerd. Sinds kort zit ik niet meer bij de eendjes, maar ben ik een “groene kikker” geworden. En sinds mijn terugkeer uit Amsterdam heb ik daar ook een bijnaam gekregen: “de Voetballende Papegaai”!